George R. R. Martin & Melinda Snodgrass

Magyarul is megjelenik a Wild Cards-könyvsorozat

2017. február 28. 20:05

Úgy tűnik a Libri csapott le itthon George R. R. Martin is Melinda Snodgrass közösen szerkesztett, harminc éve futó sci-fi/szuperhős könyv- és antológiasorozatára, a Wild Cardsra, amiből hamarosan tévésorozat készül. A kiadó bevállalós volt: a Moly szerint egyből hat kötetet is kiadnak, amelyek idén nyártól 2019-ig bezárólag jelennek majd meg.

A Libri adja ki itthon a Wild Cards-univerzumban játszódó könyveket – derült ki a Molyon, ahová a rögtön hat kötete is felkerült a könyvsorozatnak. Az első könyv, a Fekete lapok megjelenésére júliusig kell várni, utána pedig sorban jön a többi történet, egyelőre 2019-ig dátumozva. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy tévésorozat lesz a Trónok harca-szerző másik híres univerzumának történeteiből. A Wild Cards-történetek egy megosztott unverzumban játszódnak, azaz van egy közös háttértörténet, amelyben egy sor író alkotott sztorikat, köztük például Roger Zelazny, David D. Levine, Pat Cadigan, Ian Tregillis.

A Wild Cards világában 1946-ban egy idegen vírus csapott le az USA keleti partjára, majd az egész világra. A megfertőzöttek kilencven százaléka meghalt, kilenc százaléka mutálódott (ők lettek a jokerek), a maradék egy százalék pedig szuperképességek birtokosa lett (ők pedig az ászok). A harminc író által írt, 1986-ban kezdődött sorozatot George R. R. Martin és Melinda Snodgrass szerkeszti, és egy sor regényből, novellából, szerepjátékból, játékból, képregényből áll össze, van tehát elég alapanyag egy sorozathoz. A két szerkesztő itt magyarázza el, hogy hogy is van ez az egész.

A bejegyzés trackback címe: http://sci-fi.mandiner.hu/trackback/28769