BSFA 2016

Ezek a könyvek nyerhetik a Brit SF-díjat

2017. február 20. 16:26

Nyilvánosságra hozta a Brit SF-díj jelöltjeinek listáját a brit sci-fi szövetség, a BSFA. A győzteseket áprilisban, az Easterconon hirdetik ki. A jelöltek között nincs hazánkban is megjelent regény, de azért volt egy, amit olvastunk.

Kikerült a brit sci-fi szövetség (BSFA) honlapjára a szervezet által átadott díj jelöltjeinek listája. Az 1970-ben alapított Brit SF-díjat olyan fantasztikus könyvek kaphatják meg, amelyek az előző naptári évben először jelentek meg az Egyesült Királyságban. A díjat április közepén az Easterconon osztják ki: a szövetség tagjai, illetve a találkozó résztvevői döntenek az eredményről. Mutatjuk a legjobb regény kategóriában jelölt művek listáját:

  • Chris Beckett – Daughter of Eden (Gollancz)
  • Becky Chambers – A Closed and Common Orbit (Hodder & Stoughton)
  • Dave Hutchinson – Europe in Winter (Solaris)
  • Tricia Sullivan – Occupy Me (Gollancz)
  • Nick Wood – Azanian Bridges (NewCon Press)
     

A könyvek közül tudomásunk szerint egy sem jelent meg Magyarországon. Mi Dave Hutchinson Europe in Winter című könyvét olvastuk, itt írtunk róla kritikát; a Daughter of Eden pedig a Sötét éden folytatása, amit az Agave Könyvek adott ki tavaly. Osztanak díjat még novella, non-fiction és művészeti kategóriában is, ezek jelöltjeiért ide érdemes kattintani. Tavaly egyébként Aliette de Bodard The House of Shattered Wings című fantasyje nyert.

A bejegyzés trackback címe: http://sci-fi.mandiner.hu/trackback/28592