Pályázat

Arany-balladák feldolgozására buzdít a Próza Nostra

2017. február 8. 16:03

Novellapályázatot hirdetett az idén kétszáz éve született Arany János balladáinak zsáneres feldolgozására a Próza Nostra. Elgondolkodtál már azon, mit követett el Ágnes asszony? Mindig is izgatott, kik is lehetnek valójában a Híd-avatás kísértetei? Itt az idő, hogy megírd a történetüket valamelyik műfaj felől megközelítve.

Idén van Arany János születésének kétszázadik évfordulója, ezen alkalomból pedig novellapályázatot hirdetett a Próza Nostra. A portálon április elejéig várják a pályaműveket: a lényeg az, hogy Arany János egy-egy balladáját kell feldolgozni a krimi, a horror, a fantasy, a steampunk vagy akár a sci-fi irányából közelítve. Ezt írja a Próza Nostra:

Arany János balladái a magyar irodalom igazi csúcsteljesítményei közé tartoznak, s közben számos szállal kötődnek a népi és városi folklór hagyományokhoz, valamint a korabeli ponyvairodalomhoz egyaránt. A magyar, de akár a világirodalomban is kevesen tudtak olyan kevés szóval, mégis rendkívüli feszültséggel megírni a bűn és bűnhődés történeteit, egy szerelmi gyilkosságot vagy éppenséggel egy tömeges kivégzést, mint Arany. A lírai költemények precíz szerkezetének és a homályban hagyott részleteknek köszönhetően ugyanakkor a mai napig izgalmas olvasmányok lehetnek, hiszen nagy tér nyílik az olvasói képzeletnek és értelmezésnek.

A részletekért ide érdemes kattintani.

A bejegyzés trackback címe: http://sci-fi.mandiner.hu/trackback/28354