Oscarra jelölték az Érkezést

2017. január 25. 08:07

Egy sor kategóriában nyerhet Oscart az érkezés című sci-fi: ezek közül a legfontosabb a legjobb film és a legjobb rendező, de valószínűleg a technikai díjak között fog aratni. A legjobb filmek között fut még A számolás joga is. Bár sokan számítottak rá, egy kategóriában sem jelölték díjra a közönségkedvenc Deadpoolt.

Kikerült az Oscar-jelöltek listája: a fantasztikum rajongói számára a jelöltek közül első sorban a tavalyi év egyik legjobb sci-fije, az Érkezés lehet érdekes, amit a legjobb film kategóriában jelöltek. Denis Villenueve rendező is jelölést kapott a filmért, de egy sor technikai díjra is esélyes – sőt, a tapasztalatok alapján leginkább ezekre esélyes. Az első hírek szerint Amy Adamset is jelölték a legjobb színésznő díjára, de ez az információ tévesnek bizonyult. Az Érkezésről itt, az eredeti novelláról itt, Ted Chiang kötetéről pedig itt áradoztunk.

Több jelölést kapott még az elfeledett fekete NASA-tudósnőkről készült film, A számolás joga; animációs kategóriában pedig a Kubo és a varázshúrok, valamint a Zootropolis is jelölt. Feltűnően hiányzik azonban az összes kategóriából a tavalyi év közönségkedvence, a Deadpool, aminek jelölésére legalább pár kategóriában sokan számítottak. Itt írtunk róla mi.

 

A bejegyzés trackback címe: http://sci-fi.mandiner.hu/trackback/28017