Valós és valótlan

Ursula K. Le Guin-novellagyűjteményt ad ki a Gabo SFF

2017. január 9. 09:51

Maga Ursula K. Le Guin válogatta ki a Valós és valótlan című 2012-es kötet novelláit, amit idén magyarul is kiad a Gabo SFF. Ráadásul jövőre érkezik párja, a The Found and Lost is, amelyben a szerző kisregényeit gyűjtötték össze.

Magyarul is megjelenik idén Ursula K. Le Guin Valós és valótlan című novellgyűjteménye a Gabo SFF gondozásában, derült ki a kiadó blogján, mi pedig ezt a kötetet mindenképpen hozzácsapjuk utólag azon könyvek listájához, amit nagyon várunk idén. Külön öröm, hogy jövőre kijön a szerző kisregényei gyűjtő The Found and Lost is magyarul. Az idén megjelenő kötet írásait maga Le Guin válogatta, ismert és díjazott művei mellett kedvencei is bekerültek.

Változatos témái politikai, ökológiai, filozófiai kérdéseket járnak körbe, szociológiai és pszichológiai érdeklődése olyan elképzelt társadalmak leképezésében nyilvánult meg, amelyek tükröt mutattak saját civilizációnknak. (…) Rendkívül jelentősek a novellái is, a legismertebbek (például Akik elhagyták Omelast) már egyetemi tananyaggá váltak” – írják. A teljes tartalomjegyzékért érdemes átkattintani a kiadó fent linkelt blogjára.

Teljesen véletlen, de mostanában mi is foglalkoztunk párszor Le Guin munkásságával: először A Szigetvilág varázslója című klasszikus fantasyről, aztán A sötétség balkeze című klasszikus sci-firől írtunk cikket.

A bejegyzés trackback címe: http://sci-fi.mandiner.hu/trackback/27649