Ez a legjobb Star Wars-film A Birodalom visszavág óta

2015. december 18. 10:52

Az ébredő Erőben egyszerűen minden összejött, ami egy kasszarobbantó blockbusterhez kell. Látványosak a díszletek, lenyűgözőek az akciójelenetek, fülbemászó a zene.

2015. december 18. 10:52
Szűcs Gyula
Index

Az ébredő Erőben egyszerűen minden összejött, ami egy kasszarobbantó blockbusterhez kell. Látványosak a díszletek, lenyűgözőek az akciójelenetek, fülbemászó a zene, és ami talán a legfontosabb, nagyon szerethetőek a főszereplők. Nincs sehol semmi erőlködés: a történet fénysebességgel robog a nagy finálé felé, mindenki akkor nyögi be a poénjait, amikor annak helye van, a dramaturgiai csúcspontok pedig hiába előre kiszámíthatóak (hiszen mégiscsak egy klasszikus meséről beszélünk, ahol nagy árat fizetve ugyan, de a jó győz, a gonosz pedig elbukik), minden pillanatban együtt izgul az egész moziterem.

Mert a Star Wars 7 sokkal több egy tisztességes hollywoodi iparosmunkánál, és messze nem csak egy a Disney dollármilliókat kaszáló brandjai közül. Minden percét szívvel-lélekkel csinálták, igazi régi vágású mozivarázs ez – és erre csak egy olyan szórakoztatóipari veterán képes, mint A Birodalom visszavágot és A Jedi visszatért jegyző forgatókönyvíró, Lawrence Kasdan. És persze J. J. Abrams, akit most már tényleg nem csak azért hívhatunk az új Spielbergnek, mert hasonlít rá, hanem mert tényleg egy mozimágus.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. január 04. 16:23
ez egy színtiszta reklámcikk. A valóság ezzel szemben: 1.A forgatókönyv biztosra ment, ezért ugyanazon jelenetek történetvonulat, más szereplőkkel.(Apa fia ellentét és pont egy híd közepén han solo és fia között ugyanúgy mint dart vader és luke-nál. 2.Indokolatlan és tolakodó, semmi érzékkel használt és folyamatos aláfestőzene.Kb annyira zavaró mint a szulejmán sorozatban ahol súlyosbító hogy Ugyanaz a zene ismétlődik a teljes film alatt. 3.A szereplők szövegei nyúlfarnyiak.Han Solo összes szövege egy fél A4-es oldal Lea hercegnőé még annyi sem. 4.Elveszett az első részek hangulata, helyette tucat akció scifi jelenetek panelek. 5. Erőltetett és újrafelhasznál lények, figurák használata. 6.A főgonosz ábrázolása már szinte horrorisztikusan ijesztő, főleg gyerekeknek. 7.Az egész film hangulata sötét és hideg rideg, még han solo vérszegény poénjai (4-5 db) valamint a kis robot egy két humornak szánt gesztusa sem oldják a film nyomasztó hangulatát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik