Ráncfelvarrott Új remény

2015. december 18. 10:39

A történet nagyrészt az Új remény ráncfelvarrott változata, ám sokkal több benne a fordulat, a humor, és akad okunk némi szomorkodásra is.

2015. december 18. 10:39
Földi Bence
Magyar Nemzet

A film maga természetesen nem tökéletes, de a lehetőségekhez képest – kötődni kell a klasszikus trilógiához, de jobbat kell alkotni az előzményfilmeknél – pompásan sikerült. Folyamatos visszautalásokat kapunk a klasszikus trilógia egy-egy kultikus helyszínére, történésére, szereplőjére vagy eszközére, de az sem igaz, hogy J.J. Abramsék teljesen hátat fordítottak volna az új trilógiának: legalább két ponton érezhető erős áthallás a Baljós árnyakkal és A klónok támadásával.

A történet nagyrészt az Új remény ráncfelvarrott változata, ám sokkal több benne a fordulat, a humor, és akad okunk némi szomorkodásra is. Persze a fény ismét győzedelmeskedik, és marad reményünk a későbbi küzdelmekre is. Az új karakterek egytől egyig remekek: Poe Dameron az új trilógia vagány és vicces pilótája, megismerjük a dezertőr Finn történetét, a pompás gonosz Kylo Ren hátteréről is egész komoly képet alkothatunk Az ébredő Erőből. Egyvalaki azonban kilóg a sorból: Rey, akinek a sztorijáról szinte semmi nem derül ki – lesz min agyalni 2017-ig, amikor érkezik a nyolcadik epizód.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik