Megnéztük, éreztük az Erőt: A Star Wars név megint szép lett

2015. december 18. 10:54

A hozzáértő rajongóból Star Wars-rendezővé vált J.J. Abrams megcsinálta azt, ami lehetetlennek tűnt: olyan jó folytatást készített a legnagyobb űrmesének, ami felnőtt a több mint egy évig tartó folyamatos hype-hoz.

2015. december 18. 10:54
Bodnár Zsolt
hvg.hu

Nagyon jó érzékkel állította össze a szereplőgárdát J.J. Abrams és csapata: az eddig totálisan ismeretlen Daisy Ridley úgy viszi a hátán a filmet, ahogy azt egy sci-fi főhőstől várjuk, de az örök menekülő John Boyega, a feszült Adam Driver és a sármos-vicces Oscar Isaac karakterei is simán olyan ikonikus alakokká válhatnak a trilógia alatt, mint nagy elődjeik. Ahogy az várható volt, a régi arcok közül Harrison Ford (és persze Csubakka) kapta a legnagyobb szerepet, a jócskán megbarázdálódott arcú veterán pedig semmit sem vesztett a hansolói vonzerejéből.

Bár kétségtelenül a két legjobb Star Wars-film, a ’77-es eredeti és A Birodalom visszavág alapjaira támaszkodtak az alkotók, de szerencsére nem vitték túlzásba a pont kellemes arányban jelenlévő kikacsintásokat, így a nosztalgiázós hangulat sem vált csöpögőssé. Ennek megfelelően nem próbálták meg beletuszkolni az összes ikonikus helyszínt sem a történetbe (semmi Tatuin, Hoth vagy Dagobah), hanem olyan lenyűgöző új bolygókat mutat be, mint a roncsvadász Rey otthonául szolgáló, sivatagos Jakku, a kötelezősége ellenére imádnivaló bárjelenetet prezentáló Takodana, vagy a Halálcsillag-esztétikát követő, félelmetesen gigantikus Első Rend-bázis.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik