Ez az a Star Wars-film, amire vártál

2015. december 17. 17:14

Nem fér annyi szuperlatívusz a leadbe, amennyit képesek lennénk leírni Az ébredő Erőről. Aprócska DE* azért van. Spoilermentes kritika.

2015. december 17. 17:14
Muchichka László
Roboraptor

Minden benne volt, ami a Csillagok háborújában magával ragadó: fajok, bolygók, technikai kütyük változatossága, egy rendkívül komplex alkotásban, vicces riposztokkal és pont olyan mennyiségű akcióval, fénykardpárbajjal és robbanással, amennyi még pont egészséges. Egy gyönyörű mese, ami magával ragad felnőttet, gyereket egyaránt. Azt akartam, hogy ez a film kapjon el, rántson be, nyűgözzön le és taposson gyomorszájon. És megkaptam. Próbáltam kritikus szemmel tekinteni Az ébredő Erőre, de annyira beszippantott, hogy kisfiúként szorítottam a szereplőkért, feszülten vártam mindent, AZOKON a dramaturgia pontokon, és kis híján könnyeztem a katartikusnak szánt pillanatoknál. Nem az újságíró ült ott, hanem a fanboy. Aztán lement a stáblista, és még mindig csak ültem. Kérdezgették, hogy milyen volt és csak hebegtem habogtam, mintha egy vuki barátságosan tarkón vágott volna. Ez a film több mint két óra tömény SZÓRAKOZÁS volt, a legjobb fajtából. Még szerencse, hogy vettem jegyet szombatra, meg jövő szerdára is, mert megint látnom kell. Egyelőre megelégszem ezzel, aztán tűkön ülve várom, hogy mi lesz a folytatásban. És ezeket ugyan már nem Abrams rendezi, de nagyon remélem, hogy ott lesz, és rácsap Gareth Edwards meg Colin Trevorrow mancsára, ha valamit rosszul csinálnak. Mert Abrams megérzett valamit. Rátapintott valami olyasmire, amire a rajongók A Jedi visszatér óta várnak.

*Ja, majdnem elfelejtettem, a DE!

DE MEGNÉZEM MÉG VAGY ÖTSZÖR!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2015. december 18. 04:21
Sajnos nem ugyanazt a filmet láttuk ezek szerint... :(((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik