Mit lázadozik itt kend? – Ilyen lenne a Csillagok Háborúja, ha magyar népmese lenne

2015. december 17. 23:46

Égbenjáró Lukács, Lilla hercegnő, a mindent járó malmocska és társaik kalandjai a Sárkánnyal Marton Ádám Márton grafikáin kelnek életre a klasszikus Magyar népmesék világát megidézve. Nincsenek szavak.

2015. december 17. 23:46

 

Égbenjáró Lukács kalandvágyó tekintettel a távolba réved.

 

Miután megfejtették a mindent járó malmocskába rejtett üzenetet, Robi arra kéri Lukácsot, hogy segítsen neki megmenteni a bajba jutott Lilla hercegnőt a Sárkány karmai közül. Átadja neki apja egykori bűvös kardját, mely nagy segítségére lesz a kaland folyamán.

 

Magányos János a csehóban lelövi a kapzsi fejvadászt, akit a féreg Csabba bérelt föl.

 

A Sárkány kérdőre vonja Lilla hercegnőt, majd a viharvitézekkel a tömlöcbe viteti a leányt.

 

Az Aranyember megkéri a mindent járó malmocskát, hogy változtassanak a stratégián, ha nem akarják, hogy Csabika széttépje őket.

 

A képek és a szöveg eredeti forrása itt található.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arma Gedeon
2016. január 16. 10:18
"Hollywood-ban közkézen forog egy könyv, amiben egy amcsi fószer összegyűjtötte a világ ÖSSZES országának népmesemotívumait." Egy ugyanilyenre épített Benedek Elek is! Az Ezeregyéjszaka meséitől a középkori katár legendákig, az égigérő paszuly Angliában rég ismert meséjéig mindenből koppintott és kinevezte ezeket "magyar népmeséknek"...
balf
2016. január 04. 22:08
Fantasztikus. Zseniális. Viharvitéz!! Hagyjuk nyerni a pulit! Kész............... :DDDDD
kulalak
2016. január 04. 22:06
Oké, ez fenomenális:) Nálam dobogós ezek között. https://youtu.be/Bq03xebtbeU https://youtu.be/ZTLAx3VDX7g
Akitlosz
2015. december 20. 16:17
Hogy ez vajon miért éppen mostan jutott valakiknek az eszébe? Lassan feldughatja magának a csillagok háborújáját mindenki, aki ész nélkül nyomatja itten vagy ottan orrba-szájba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik