Nyomozók lepték el az önkormányzatot – több százmilliós költségvetési csalás történhetett

2024. május 17. 07:56

Házkutatást tartott a napokban a szerencsi polgármesteri hivatalban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. május 17. 07:56
null

Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Róka László

Néhány nappal ezelőtt kiszállt a szerencsi polgármesteri hivatalhoz az adóhatóság – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap információi szerint az önkormányzatot érintően a NAV egy homályos közbeszerzési eljárás miatt, költségvetési csalás gyanújával, egy magánszemély feljelentése alapján rendelt el nyomozást, amelynek részeként házkutatást tartottak a hivatalnál.

A Magyar Nemzet azt írja, az ügy szálai 2023 nyaráig vezetnek vissza, amikor Szerencs Város Önkormányzata vállalkozói szerződést kötött egy klímatechnikai kft.-vel 260 millió forint értékben.

Bár a teljesítés határidejét egyszer kitolták, így sem sikerült időben befejezni a munkát, ennek ellenére, a munkálatok befejezése előtt, több számlát is kiállítottak, majd fizettek is a vállalkozónak.

A Magyar Nemzet által megismert feljelentés szerint az ügyben olyan szabálytalanságok történhettek, amelyekkel

 összességében akár több száz milliós kárt okozhatnak Szerencsnek. 

Például, aki a teljesítést leigazolta és jóváhagyta, majd az ellenértéket kifizette, bűncselekményeket követett el, az önkormányzat ezáltal elesett a kötbértől, egészen pontosan nettó 65 millió forinttól.

De további kárt okozhat Szerencsnek, hogy uniós projekteknél évek múltán is van utóellenőrzés, és ahol szabálytalanságot állapítanak meg, szankciókat kockáztat a város.
 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­k­­e­­­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­­­e­x­­i­­­ ­­­p­u­­­n­­c­­­i­­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Kybon
2024. május 17. 09:44
Szerencs.ére a budapesti önkorinál minden okké, sem APEH nem nyomoz, se nem ül senki megérdemelten...
Kotucso
2024. május 17. 09:41
Gondolom nem balos önkormányzat. Mert ott ilyesmi nem történhet.
szokrejtarny
2024. május 17. 09:32 Szerkesztve
Nem lepték el a nyomozók az önkormányzatot. Igaz ez nem Szerencs: https://www.facebook.com/profile.php?id=100076303482289 AJBH-nak beküldött közérdekű bejelentést vajon ki fogja kivizsgálni? Ön akkor tippelt helyesen, ha a bepanaszolt önkormányzatra tippelt: az AJBH úgy vélte, hogy - idézzük - "az ügy intézésére hatáskörrel rendelkező eljáró szerv" a bepanaszolt önkormányzat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!