Előkerült a mentősök jegyzőkönyve arról, amikor Magyar Péter öngyilkosságot szimulált

2024. május 04. 15:02

A Bors megszerezte az Országos Mentőszolgálat jegyzőkönyvét.

2024. május 04. 15:02
null

Nyitókép: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Megszerezte a Bors az Országos Mentőszolgálat jegyzőkönyvét arról az esetről, amikor Varga Judit mentőt hívott Magyar Péternek, mert azt gondolta, hogy a férje öngyilkos lett.

Az esetről Varga Judit már korábban beszámolt Hajdú Péter műsorában is. A korábbi igazságügyi miniszter akkor így fogalmazott: „Amikor megtaláltam, ott volt mellette egy levél Xanax és már csak egy darab volt benne a tízes levélen. Nem tudtam, hogy most egyet vett be, vagy kilencet, vagy nyolcat. Nem kockáztathattam nyilván, ez alapvető emberi kötelesség. Úgyhogy fogtam, felhívtam a mentőket.”

Varga az esetről Hajdú Péternek elmondta azt is, hogy mindez a két kisebb gyerekük jelenlétében történt, akik megdöbbenve kérdezgettek, amikor meglátták a szirénázó mentőautót. Az egykori miniszter visszaemlékezése szerint, amikor rátalált a férjére, rázni, keltegetni próbálta őt, és hangosan, ijedten kérte, hogy keljen fel, különben hívja a mentőket. Mivel Magyar nem mutatott életjelet, azonnal hívta a mentőket. Miután Varga Judit letette a telefont a mentőkkel, Magyar Péter felkelt az ágyból, és közölte: „mondd le őket, nem vettem be semmit”.

A Bors most megszerezte a kivonuló mentők jegyzőkönyvét, amiből kiderül, hogy a negyvenes férfihez mérgezési tünetek miatt kértek mentőt Varga Judit és Magyar Péter lakására, 2023 februárban.

A Bors birtokába jutott jelentést nem a kattintásvadászat, a pletykaéhség vagy egyéb haszonszerzési célból tesszük közé, hanem azért, mert hosszas mérlegelés után úgy gondoljuk, hogy van közvonatkozása.

A magánélethez való jog a politikusokat is megilleti. Azonban a nyilvánosság számára releváns magánéleti részletek vonatkozásában szerkesztőségünk szerint erősebb azon közérdek, hogy ezeket a részleteket a közvélemény is megismerhesse.

Az, hogy a múlt héten még gyermekvédelemért kampányoló, a politikai ellenfelét hazug  gyermekvédelmi és családvédelmi politikával vádoló, választáson elinduló, közbizalmat kérő Magyar Péter a gyermekei jelenlétében öngyilkosságot szimulál, és ezzel egyébként az amúgy is túlterhelt mentőszolgálat kapacitását is feleslegesen veszi igénybe, a közre tartozik, mert alapvető politikai hitelességi kérdéseket feszeget.

Ezen érdekmérlegelési logika mentén szemléztük a Bors jelen cikkét, de e logika mentén hoztuk le a Varga Judit és Magyar Péter közötti nagy port kavart veszekedés rendőrségi jegyzőkönyvét is.

Egy hasonlattal élve, az, hogy egy politikus rendszeresen dohányzik, a politikus magánszférájának a része, nem tartozik a nyilvánosságra, így az erről készült fotó személyiségi jogot sérthet. Ha azonban a rendszeresen dohányzó politikus éppen a dohányzásellenes kampányt elindító egészségügyi miniszter, akkor a dohányzásról készült fotó alapvető politikai hitelességi kérdéseket feszeget, így pedig a közre tartozik.

Ezt is ajánljuk a témában

Frissítés: Az esettel kapcsolatban Magyar azt mondta a Telexnek, hogy feljelentést tesz a jelentést bemutató médium ellen. Megjegyezte: az esetlap nem lehet igazi. Válaszában a valótlan hírek 20. századi anekdotikus jelképét, a jereváni rádiót idézte fel: „Nem Jerevánban, hanem Tbilisziben. Nem Moszkvicsokat, hanem Volgákat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Még arra sem figyeltek, hogy a bejelentőhöz ne az én nevemet írják, hanem a volt feleségemet, ahogy a sztori szólt.” A portálnak az OMSZ megerősítette: kivizsgálják, hogy kerülhetett nyilvánosságra a jelentés.

Összesen 452 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­­I­­­g­­a­z­i n­­i­­m­­­f­­o­m­­­á­­n­i­­á­­­k­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Marhagulya
2024. május 06. 15:44
Feleim, értem én, hogy mind1, hogy ki, csak valaki váltsa le a zorbánt, na de ennyire gyenge a felhozatal? A moralitás okán, félretéve azt, egy a moralitás teljes hiányával rendelkező megváltót tuningoltok? Egy súlyosan, feleségét verbálisan bántalmazó, a NER-ből kiugrott (mert megszüntették a jól tejelő állásait) egyént emeltek az erkölcs és morális igazság élharcosává? De most komolyan, ez csak nektek nem szúr szemet MP fanok?
moricka13-3
2024. május 06. 08:33
Magyar Péterről magyarán szólva, röviden és tömören már most teljes a bizonyosság, hogy még csak nem is normális a többségi magyarság megítélésében már csak azon bűnei és viselt dolgai okán sem, amelyek már ezideig kiderültek róla.
Valodi
2024. május 06. 00:51
blackorion93 06:35 "Legalább lesz miről röhögni az ismerősökkel Debrecenben" -höhöhö ... persze csak addig, amíg a fejedbe nem vágják a "hortobagy" kínai csikós fokosát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!