Csak felfelé! Lakner Zoltán szerint Kossuth Lajos óta nem vittek ennyi embert utcára Debrecenben, mint most Magyar Péter

2024. május 10. 20:03

„Láttunk már széteső, egymásból kiváló, egymással újraegyesülő, majd újra kiváló pártokat” – tette hozzá.

2024. május 10. 20:03

Nyitókép: Képernyőfotó

Lakner Zoltán a Jelen főszerkesztője volt a Szabad Európa podcastjának vendége, melyben szóba került Magyar Péterék önkormányzati indulása, a TISZA debreceni megmozdulása, de még Karácsony Gergely „összepártosodása” is. A politológust Benyó Rita kérdezte.

Lakner szerint van értelme annak, hogy Magyar Péter és pártja elindul az önkormányzati választáson, kihasználva lendületét arra, hogy a helyi közéletben részt tudjon venni. Szerinte még kérdéses, hogy a helyi politikában hogyan fognak megjelenni és szervezetet építeni. A politológus azt is elmondta, hogy 

borzasztó nehéz olyan embereket találni, akik többféle szempontnak megfelelnek: alkalmazkodni tudnak egy pártvezetéshez, értékrendhez, van helyi ismertségük, meg tudnak szólítani választókat. 

A négy budapesti kerületi polgármester-jelölt nem is felelnek meg az összes szempontnak, mert semmilyen ismertségük nincsen. Bizonyos ellentmondásban is van azzal, amit a TISZA párt az Ep-jelöltek kiválasztásánál megtett. Alig lehet kideríteni, hogy ezek az emberek kicsodák” – fogalmazott. „Láttunk már széteső, egymásból kiváló, egymással újra egyesülő, újra kiváló pártokat” – tette hozzá.

Fontos politikai tudás és képesség többezres nagygyűlést tartani Debrecenben, ez Kossuth Lajos óta nem sikerült senkinek. De az egy másik fajta politikai tudás, hogy hogyan építek olyan pártot, amely jelen is van Debrecenben 

– mondta Lakner Zoltán politológus.

Az adást itt nézhetik vissza:

 

 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­I­­g­a­­z­­­i n­­­i­­m­f­­­o­­m­á­­n­­­i­á­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
alexandrosz-2
2024. május 11. 19:49
Véletlenül se feledjük, hogy a magyar nevű féreg egy nernyik geci, a zsidesz káderlistáján kapott vagyonokat és hatalmat is, (jeszenszky, bodpéter, mellár, pálinkás detto) az alkalmatlan, kvótaribanc nejének és a zsideszes bűnöző haverjaiknak hála. Ezért nagyon kevés lesz a napi kéttucatnyi lejárató cikk erről a nernyik szarzsák haverotokról göbbelstóni! Ezer kell minimum, a kurva anyàtokat! Be vagytok szarva tőle rendesen!
KBA98
2024. május 11. 11:57
Ez is olyan debil, mint MP!
pollip
2024. május 11. 11:45
Debrecen nyugodt város. Nagyságához mérten nem voltak sokan a tüntetésen. Még tízezren sem voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!