Puzsér büntetlenül cigányozhat és sértegethet egy fogyatékost? Itt a szelektív balos érzékenység újabb szomorú példája

2024. április 03. 05:32

Szörnyek helyett Magyar Péter, ennyi. Gondolatok egy elfajult rapháború kapcsán, baloldali messiásvárással megspékelve.

2024. április 03. 05:32
Puzsér Róbert
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Furcsa műfajjal gazdagodott húsvét környékén a hazai közélet bulvárosabb fertálya: kitört az úgynevezett rapháború Pityinger Dopeman László és Puzsér Róbert között. Nem mondhatni, hogy ez a fejlemény bekerülne Magyarország legfontosabb ügyei közé – szép is lenne! –, ám azért akad némi tanulság. Pláne akkor, amikor a kegyelmi ügy miatt

a kormányellenes tábor a gyermekvédelmet másodpercek alatt levette a zászlajáról egy pár hónapja még sokmilliós fizetését Mészáros Lőrinc cégétől kapó messiás kedvéért.

Magyar Péter megjárta a balliberális holdudvar egyik utolsó mentsváraként beazonosítható Spinoza-házat, Rangos Katalin színpadát, ahol korábban Vona Gábor is megkapta a kóserpecsétet.

Magyarnak most mindent is elnéz az Orbán-fóbiás rajongók tábora, kinevetik a kapcsolati erőszakról beszélő egykori feleségét, mondván, az csak propaganda,

bezzeg a NER-huszárok legrosszabb típusát megtestesítő, suttyomban a saját nejéről is felvételt készítő hirtelen-politikusnak minden szava arany.

Ezt is ajánljuk a témában

Az atombombaként várt hanganyag nem hozta a várva-várt hatást, de ettől a Talpra Magyarok Közössége nevű párt gründolója még nem veszítette el a bizalmat. A roppant kritikus Puzsér Róbert is az első sorban tapsol neki. Íme, a sokadik harmadik erő, mindegy, kicsoda és micsoda ő,

csak zavarja már el – idézzük – a vajdát. Azaz Orbán Viktort.

Utóbbi kifejezést a Dopemannek szánt rapüzenetből idéztük, melyben a volt főpolgármester-jelölt nemes egyszerűséggel lecigányozta a magyar miniszterelnököt. El is érkeztünk az első tanulsághoz: a kormányfő támadásában a túloldalon minden megengedett. Az O1G-koalíció régóta kesereg a gyűlöletbeszéd elterjedése miatt – miközben maga gyakorolja azt minden adandó alkalommal.

Ezt is ajánljuk a témában

Ami miatt aztán kiborult a bili, az az a pár mondat, amivel Puzsér szétfeszítette az efféle álgengszter-kardozások amúgy igen tágan értelmezhető kereteit. „Ha egy viccen nem sértődik meg valaki, az nem is vicces” – kesergett a politikai korrektség dominanciája miatt egy minapi műsorban a korábban Márki-Zay Pétert is pajzsára emelő publicista, ám 

Pityinger fogyatékkal élő húgának, illetve az őt nevelő és gondozó idős édesanyának a sértegetése aligha mondható viccesnek. Sőt.

A sértődés pedig jogos, ráadásul állítólag Puzsér nagy barátja, Farkas Attila Márton is kiborult az otromba húzáson, míg a szerző régi, valóban kemény Dopeman-szövegekkel lőtt vissza. Vagyis nem az igazát védi, hanem a másik felet támadja – amit például Magyar Péter kritizálása kapcsán épp nehezményez.

No, de idézzük is az inkriminált sorokat:

„A fejét rúgod, a seggét nyalod,
Ez nem a húgod, hanem a vajda.”

„És szíven találtál, mert kövér vagyok.
Bizony a zsírpárnáim, azok elég nagyok,
Mer’ akárhányszor az anyukáddal közösültem,
Süteményt sütött nekem.
A faszomba ült egy közös ügyben,
Meg kellett fürösztenem.”

Hát így.

És akkor a következő tanulság: áttekintve a balliberális médiumok beszámolóit, úgy tűnik, ez a húzás különösebb felháborodást nem okozott arrafelé. Dopeman szinte egyedül maradt a dühével. A hasonlat erősen sántít, de talán ül: 

amikor Hont András vagy Ceglédi Zoltán kapta meg, hogy propagandista, csend honolt a „független” sajtóban, ám amikor Magyar Péter Dezső Andrást nevezte annak, rögvest közös kiállások formálódtak.

A rajongás ettől még konstans maradt a pártalapító felé… Nevezzük ezt szelektív érzékenységnek!

És igen, ugyanez érvényesül Puzsér esetében is: amíg az adott illető kellően izzó gyűlölettel viseltet Orbán és kormánya iránt, bárkivel szemben bármit megtehet. Pláne akkor, ha a másik fél pozitívabb véleménnyel van a „rendszerről”. Késsel grasszálni otthon vagy ajtónak lökni a terhes feleséget, az smafu, amennyiben az illető épp a legújabb balos messiás. Neki szabad – aki kritizál, az csak terel vagy hárít. Persze.

„Anyám harminckettedik éve neveli az orvosi műhiba miatt halmozottan fogyatékkal élő húgomat, akit huszonkét agyműtéten menedzselt át. Őt vetted a mocskos mangalica pofádra! Közöttünk a játéknak vége van, buzika!” – tombolt az egykori rapper Puzsér szövege kapcsán, el nem ítélhető módon.

Az összegző tanulság pedig valami olyasmi lenne, hogy kifejezetten morális alapon senkinek nem kellene ugrálnia az úgynevezett baloldalon. A már említett Spinoza-házban sorra mentették fel korábbi, addig megbocsáthatatlan bűneik alól az újabb és újabb kormányváltó népvezéreket, folyamatosan igazolva a „cél szentesíti az eszközt” tézisét, s nem átallottak legutóbb épp a gyermekvédelem ügyét felhasználni a kormánnyal szemben. Úgy, hogy percek alatt ejtették azt is, amint cserélni kellett a feliratot a cégéren. Szörnyek helyett Magyar Péter, ennyi.

Ezt is ajánljuk a témában

Vona Gábor a Spinoza-házban szerecsenmosdott

A pesti Spinoza-ház látta vendégül a Jobbik elnökét, Vona Gábort; az est házigazdája és kérdezője pedig az ex-klubrádiós Rangos Katalin volt. Gárda-ügy, a régi és az új Vona Gábor is szóba került, de kiderült az is, miért kellett mennie Novák Elődnek, ám Toroczkai Lászlónak nem. Szürreális utazás Vona Gábor koponyája körül.

A kormány nem hibátlan, a jobboldal sem az, de hogy a másik térfél erkölcsileg magasabb rendű lenne, nos, az már a viccnek is durva állítások körébe tartozik. Ezt a különbségtételt ideje lenne kihúzni a képletből!

Tizennégy éve megy ez a vergődés, politikai munka és kitartás helyett gyűlölködés és messiásvárás az ellenzéki recept, most épp Puzsér toldotta meg egy méregerős fogással a szakácskönyvet.

Miközben épp lángol körülöttünk a világ, s lennének itthon is komolyabb témák, teendők, kihívások, az úgynevezett belpolitika hónapok óta valamiféle bulvár és trash keverékéről szól. Ideje lenne visszatérni legalább a normalitás azon szintjére, ahol korábban tartottunk!

Az sem volt egy leányregény, de legalább az értelmeshez közelített olykor a közéleti diskurzus. Most mintha ennek a maradéka is elveszni látszana. És ez senkinek sem jó.

*


 

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­l­­á­n­­y­­o­­­k­­ ­­v­­á­r­­­n­a­­k­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
nyugalom
2024. április 10. 20:01
Pszichopeti egy ócska áruló!
Krupp Skya
2024. április 04. 07:33 Szerkesztve
Ez D-dúr és e-moll Nagyon hamis ez a hang elvtárs, skálázzál még egy kicsit a skálátokkal C, D, É, F, G, ÁVH!
Krupp Skya
2024. április 04. 07:29 Szerkesztve
Szkáj Walter elvtárs remek fejlett ÁVH-s dumád van ez még 1949-ben is menő lett volna sőt, menő litván. Főleg hogy akkor még élt Sztálin elvtársad. Lehet elvtársaid Rajk elvtárs mellé kötöttek volna, margó jegyzetként : Elvtársak Szkáj Walter elvtárs többé nem elvtárs! Szkáj Walter elvtárs ezentúl a kommunizmus égi vadász mezején sétálgat Rajk László elvtárssal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!