Ez a határozati javaslat tovább korlátozhatja Orbán Viktor mozgásterét

2024. április 18. 19:13

Orbán Viktor ügyeskedéseire és zsarolásaira készül válaszolni az Európai Parlament.

2024. április 18. 19:13
Donáth Anna
Donáth Anna
Facebook

Nyitókép: Mandiner/Trenka Attila

Orbán Viktor ügyeskedéseire és zsarolásaira készül válaszolni az Európai Parlament. Több képviselőtársammal közösen 5 frakció nevében nyújtottunk be határozati javaslatot, ami kikényszerítheti a Bizottságból a jelenleginél határozottabb és keményebb fellépést a korrupt és Európa-ellenes kormányzattal szemben.

A legfontosabb fejlemény, hogy hivatalosan is ki fogjuk mondani, hogy a szuverenitásvédelmi hivatal nem csak egy újabb túlfizetett melegedője a hatalmi bürokráciának, hanem egy olyan intézmény, ami sérti a szabad és tisztességes választások elvét. Ebben az állásfoglalásban az Európai Parlament levonja a szükséges és logikus következtetéseket Varga Judit hangfelvételéről, ami újabb nyilvánvaló bizonyítéka, hogy a legfőbb ügyész nem a bűnt üldözi, hanem tevékeny részese a Fidesz bűnszervezetének, és a bűncselekmények eltussolásának.

Lassú és körülményes munka jogállami keretek között, tisztességes eszközökkel fellépni egy olyan maffiaszerű működéssel szemben, amire az Európai Unió alapítói rémálmaikban sem gondoltak. Az uniós intézmények és jogszabályok nem voltak felkészülve egy olyan kormányzatra, amely gátlás nélkül, minden erejével azon dolgozik, hogy idegen érdekeket szolgáljon ki, miközben a saját polgárait is kifosztja. A saját polgáraitól veszi el az esélyt az európai bérekre, oktatásra, egészségügyre.

Ez a határozati javaslat tovább korlátozhatja Orbán Viktor mozgásterét,

és azzal a reménnyel tölt el minket, hogy egy jövőbeni kormányváltás esetén a magyar uniós források még lehívhatók lesznek, és nem kerülnek a fideszes oligarchák dubaji vagy kajmán-szigeteki bankszámláira.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­ö­g­ö­s­­ ­­­l­­­á­n­­­y­­o­k­ ­­v­­­á­­­r­n­­­a­­k­ ­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
numero1-2
2024. április 22. 04:42
Szégyen ez a nő. Hazaárúló.eladta lelkét a kúlföldi nagyúraknak. Kiváncsi lennék ha lesz vagy van gyereke és valoban 2/3harmados tövseg van magyarorszagon akkor a suliban köpködnek e a gyerekre anyja miatt?vagy szégyenli e a gyereke magát az anyja miatt?vagy szülöiertekezleten hogy nezhet a 2/3 os szülöi közösség amikor donnát annácska bemegy közéjúk🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣remélem éreztetik vele hogy nemkivanatos személy🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Palatin
2024. április 20. 11:07
Babits Mihály, kedvenc költőm ezt írná ma a brüsszeli kígyófészekröl és hazai csatlósairól "Bigott, becstelen brüsszeli bagázs" címmel: Bár bolygónk bajai baljóslatúan bokrosodnak, Bölényként bömbölő, bukott bajkeverő betyárok Bírálgatják büszke bajnokunk békés buzgalmát. Bárdolatlan, becstelen blöffölés, bizony barátaim. Balgatag bürócsődörök becsvágya burjánzik, Botozásra, belezésre, boncolásra bujtogatnak. Bizalmat bitorló bennfentesek becsmérelnek, Beteges bárgyúság, bűnös, borgőzös borzadály. Botrányosan bomlasztó, békétlen, botor beszéd, Bujkáló, bugyuta besúgók bókolgatnak beszarin, Burjánzó, bávatag butaság bugyborékol belőlük, Bágyadt bölcsesség borús bűntudattal bódorog. Belföldön bünös barbárok bujtogatnak bugrisokat, Bolsevik baromságokat bégetve bubikat bepaliznak, Bizalmaskodó bohémséggel bókolnak bácsikáknak. Büneitekért Belzebúbnak bugyraiban bünhödjetek.
Kriszti79
2024. április 20. 05:20
Két ilyen ártó és rosszindulatú politikusa, mint Donáth és Cseh Kata, melyik országnak van? Donáth örökös világfájdalommal az arcán gyűlölködik, Cseh Kata meg úgy beszél, vitatkozik, mint egy túlbuzgó gimis csaj - hogy lehet ezeket komolyan venni?! Nagyon remelem, hogy Magyar Péter elveszi a szavazóikat, és ki se jutnak az EP-be. Igaz, Magyarnak se kívánok semmi jót, mert ennyire aljas szereplő ritka a közéletben, pedig sok pályázó van a legaljasabb címre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!