Meg is szűnt a legendás noÁr-mozgalom? Eltűntek a stábtagok Molnár Áron mellől

2024. március 29. 05:24

Az aktivista tavaly decemberben jelezte, behúzzák a kéziféket, gondolkodnak a jövőn, de akkor még voltak akcióik. Vajon mi történhetett?

2024. március 29. 05:24
Molnár Áron noÁr
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

A noÁr elnevezésű mozgalom behúzta a kéziféket, van egyfajta tanácstalanság – magyarázta az alapító, Molnár Áron aktivista, színész a Telexnek adott videós interjúban, még tavaly decemberben. Kifejtette: nem tudják, mit lehet csinálni ebben az atmoszférában, ami körbelengi ezt az országot, a civil társadalmat, fogalmam sincs, merre lehet haladni. Az, hogy a Sztárbox-szal foglalkozhatott, egyfajta felüdülést jelentett neki, még az egyeztetésekről is kimentette magát a stábnál.

Akkori érvelése szerint a tanácstalanság egyik oka a sokszor megtapasztalt kudarc volt, szemben a bokszolással, ahol kézzel fogható az eredmény ugyanannyi erőbefektetésnél.

Az interjúban a Szeretet eljön érted című ellenzéki slágert is jegyző művész így kesergett:

„Megtanulod a lábmunkát, a védekezést, akár kiütsz valakit. Vagy esetleg az elődöntőnél győzöl. Ezek kézzelfogható eredmények. És ez nem hasonlítható össze az aktivizmussal, ahol kiállsz a pedagógusokért, a diákokért, az oktatásért, és sok helyzetben hátba szúrnak, elárulnak, s van olyan, hogy nem éred el a kellő hatást. Hiába szervezel egy negyvenezer fős tüntetést, az sem vezet el mondjuk a közös kiálláshoz a pedagógus társadalom részéről. Találkozni ezzel a rengeteg kudarccal, az fájdalmas.” 

A beszélgetés során szóba került, a befékezés dacára vannak futó ügyeik, akcióik.

Molnár mindenesetre átcsoportosította az energiáit a sportba és az új társulatába, következett az „elcsendesedés” időszaka, ám a mozgalom Facebook-oldalán folyamatosan jelentek meg posztok, legutóbb épp egy videó az alapítótól, Varga Judit ügyében.

Ezt is ajánljuk a témában

A noÁr honlapján ott feszít a jelmondat is: A noÁr Ügye, hogy legyen egy ügyed!

A stáb menüpont alatt pedig az alapítón kívül már senki nem szerepel.

Tanácstalanság után megszűnés?

Molnár korábban úgy nyilatkozott, nem szeretnének a támogatóik bizalmával visszaélni, így ha megszületik a döntés a jövőt illetően, azt megfelelő módon kommunikálják majd. Kérdés, ez már az a pillanat-e?

Megkerestük a mozgalmat, hogy megtudjuk, ám cikkünk megjelenéséig nem jártunk sikerrel. Amint érkezik reakció vagy tájékoztatás, természetesen közöljük. Mindenesetre információink szerint a mozgalom valójában már meg is szűnt, a tanácstalanságból tehát az önfelszámolás következett.

Pedig a csapat az elmúlt években igen aktív volt, folyamatosan kaptak hideget-meleget, legutóbb oktatási kérdésekben mozgolódtak, ám

aligha tett jót a lendületnek az alapító sportos kitérője mellett, hogy Krúbi látványosan beleállt Molnárba.

Persze akadt, aki inkább bevédte: nem más, mint az épp Magyar Péter mellett teljes mellszélességgel kiálló Nagy Ervin színész!

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2024. április 03. 19:36
jajh ezh borhzalmasz!
nempolitizalok-0
2024. március 29. 12:09
Olyan sokan állnak sorba a CIA kondérjánál, hogy nem mindenki fér oda.
totumfaktum-2
2024. március 29. 11:44
Átirányította őket a főnökük poloskapetihez?
KBA98
2024. március 29. 11:05
Ezek szerint felismerték a marhát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!