Árpád kori ezüstgyűrűt találtak Mezőkeresztesnél (VIDEÓ)

2024. február 28. 08:28

Egy igazán különleges Árpád kori ékszerre bukkantak a mezőkeresztesi csata helyszínén.

2024. február 28. 08:28
null

Nem mindennapi videót tett közzé közösségi oldalán a Nemzeti Régészeti Intézet. A hétvégén az intézet munkatársai az 1596-os mezőkeresztesi csata helyszínén végeztek kutatás. Viszonylag kis számban találtak leleteket, és azoknak is csak egy része volt köthető közvetlenül a csata időszakához. Ugyanakkor sikerült találniuk egy igazán különleges Árpád kori ékszert.

A mostani kedvencünk az »a kategóriába« tartozik: egy Árpád-korból származó ezüst gyűrű. Szép darab, nem?

– írta az intézet a videó alá.

A jelenetről készült videót itt tekintheti meg:

@nemzetiregeszetiintezet 7. rész Mezőkeresztesi csatatér kutatás A hétvégi mezőkeresztesi csata kutatáson most viszonylag kis számban jöttek leletek, van ami a csata időszakához köthető, van ami merőben más korszak. A mostani kedvencünk az a kategóriába tartozik: egy Árpád-korból származó ezüst gyűrű. Szép darab, nem? 🙂 #legálisfémkeresőzés #detektorozás #fémkeresőzés #tizenötévesháború #mezőkeresztesicsata #csatatérkutatás #csatatér #közösségirégészet #NemzetiRégészetiIntézet #VelünkFelfedezhetőAVilág #MagyarNemzetiMúzeum #CapCut #árpádkor ♬ Hooligang - Joey Valence & Brae

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kétes
2024. február 28. 09:31
antal-2! szartal-2!
antal-2
2024. február 28. 08:35
2100-ben mikor kihalnak a buzi magyarok a muszlimok beolvasztják és egy mecset tornyába építik. Brühühü...nem is vagyunk buzik! A KSH papírt ad róla nektek 1977 óta. Termékenységi ráta. Ratyinemzet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!