A baloldal vége

2023. december 29. 19:40

A liberalizmus csak álca a tömegek kábítására, mivel kizárólag a hatalom érdekli őket

2023. december 29. 19:40
Francis Fukuyama , an American political writer, is seen during the lit.Cologne, a international literature festival, at WDR Funkhaus in Cologne, Germany on Oct 6, 2022
Megyeri Dávid
Magyar Nemzet

„Valójában örvendeznünk kellene Francis Fukuyama amerikai filozófusnak, az előtérbe nyomuló sorosista háttérbirodalom egyik legfontosabb figurájának hazánkat becsmérlő, folyamatosan rágalmazó állításain. Reméljük, az olvasók is ugyanerre az álláspontra jutnak, ha tüzetesen olvassák a lapunk mai számában megjelent elemzést, mintegy életútösszegzést. Hisz kevés ember volt a világtörténelemben, aki azzal szerzett hírnevet magának, hogy mindig eltalálta a szarva közt a tőgyét. Ha tehát olyanokat olvasunk tőle majd a jövőben is, mint az ősszel, miszerint nem érti, hogy az olyan országok, mint Magyarország, hogyan lehetnek még EU-tagok, hiszen nálunk már nincs demokrácia, és Ukrajna sokkal demokratikusabb, mint hazánk, akkor csak üdvözöljük a balfék filozófus újabb, parancsra végrehajtott, mániákus magyarszidalmazását. Fukuyama jóslatainak ugyanis köztudottan mindig az ellenkezője bizonyul igaznak. Innen nézve tehát a földkerekség lakóinak a véleménye még akkor is kedvezőre fordulhat irányunkban, ha balglobalista médiumokból tájékozódnak.

Talán Bence György filozófus látott át leginkább a szitán, amikor 1992-ben, Fukuyama a történelem végét és a liberalizmus totális diadalát vizionáló ujjongását írásos formában közzétette. Akkor azt mondta: »Ezek tankokat számlálgatnak.« Merthogy az amerikai filozófus a fals balos irracionalizmus előfutára volt. A szabadságról szóló szirénhangok, fuvolázások mögött már akkor felsejlett a nyers, kíméletlenül hatalomra törő valóság. Az, hogy a liberalizmus csak álca a tömegek kábítására, mivel kizárólag a hatalom érdekli őket, s ha nem megy szép szóval, előkerülnek hol a tankok, hol a szankciók, jogtalan uniós pénzvisszatartások. Az emberi jogokat pedig, amire rogyásig hivatkoznak reggel, éjjel meg este, annyiba sem veszik, hogy beletöröljék a lábukat.

S hogy miért is jó nekünk, ha minél több ilyen Soros-féle udvari filozófus van? Mert a baloldal tényleg komolyan vette, hogy győzött, mint a beképzelt focista, aki már akkor győztesnek hirdeti magát, amikor még el sem kezdődött a meccs, utána pedig ki akarja állíttatni és eltiltatni az ellenfelet. Fukuyama volt a prototípus. Annak az előhírnöke, hogyan lehet már a létrehozatalukkor megbukott elméletekkel, mondjuk ki, hülyeségekkel karriert csinálni internacionalistáéknál. Más szóval: a mára már tomboló baloldali irracionalizmus első sztárolt figurája volt. Nézzen csak végig magán a baloldal, mivé lett a tehetségtelenség és az intoleráns, gyűlölködő tudatlanság, pártos kontraszelekció piedesztálra emelésével. Ha nem térnek a normalitás, a racionalizmus útjára, legkésőbb jövő júniusban tényleg jól megnézhetik magukat.”

Nyitókép: ING TANG / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. december 30. 13:34
2023-ban hivatalossá vált, hogy a magyarországi jobboldal hazát árul. 54 európai ország ( jobb-, és baloldaliak egyaránt ) egyetértett abban, hogy Orbán - Putyin trójai falova Az orosz birodalmi érdekeket nemcsak európai szövetségesei érdekei elé helyezi, hanem saját hazája nemzeti érdekei elé is.
Lajoss
2023. december 30. 11:16
Jó étvágyat! 🐑🐑🐑🐑🐑
istvanpeter
2023. december 30. 10:09
Hát persze a liberalizmus azt jelenti, hogy a bizonyos lumpen csoportok igényt tartanak a hatalomgyakorlásra és annak megszerzése és fenntartása érdekében, bármilyen módszert és eszköz megengedhetőnek tartanak. Mindjárt a kezdek kezdetén be is mutatták, hogy ez mit jelent, mert a Francia Forradalom idején az ellenálló vendée-i tartományban válogatott módszerekkel, mintegy 150 ezer embert gyilkoltak meg. Majd ezt követték a további változatok, úgy mid a kommunizmus és a fasizmus.
Performan
2023. december 30. 09:55
A woke és a cancel culture fantasztikumát, világot megváltó, büszke liberális gyönyörűségét majd a következő órán vesszük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!