Karácsony párttársa a kispesti kerékpársávról: Van ennél súlyosabb közérdek

2023. szeptember 16. 21:24

Varga Attila szerint nem volt szükséges előre egyeztetni a helyiekkel.

2023. szeptember 16. 21:24

Korábban beszámoltunk arról, hogy hevesen tiltakoznak a lakók Kispesten az új biciklisáv ellen, szerintük ugyanis szűk és nem biztonságos rajta kerékpározni, miközben ellehetetleníti a parkolást is a házak előtt. Autóikat sem tudják hol parkoltatni, a keresztutcák és a szomszédos utcák is telítettek, ellehetetlenítette a mindennapjaikat ez a kerékpáros projekt.

Ezt is ajánljuk a témában

A baloldali vezetésű önkormányzat – bár tudott a lehetséges problémákról és a lakosság elutasító véleményéről –, a Hunyadi utcát választotta a bicikliút létesítésére. A felfestést csak részlegesen tudták kivitelezni, mert a helyiek nem álltak arrébb autóikkal – olvasható a Metropolon

Nem kaptak megnyugtató választ a helyiek

A demonstráló helyiek végül tudtak beszélni városüzemeltetésért felelős alpolgármesterrel, Varga Attilával – aki egyébként Karácsony Gergely párttársa–, de érdemi választ mégsem kaptak.   

Szakmaiatlan kapkodás, ami zajlik, a lakóknak a baloldali vezetésű önkormányzat semmi érdemit nem tudott mondani. 

Annyival intézték el az ügyet a háromórás találkozón, hogy majd megnézik a területet újra, és három (!) parkolóhelyet kialakítanak, ha az lehetséges. 

A kérdés csak az: hová? Irreális maga a felvetés is, hiszen a járda nagyon szűk, a forgalom hatalmas és a biciklisáv már végigfut  a Hunyadi utca mindkét oldalán. A lakók elkeseredettek, aláírásgyűjtésbe fogtak” – mondta a Metropolnak Dódity Gabriella,  fideszes kispesti és fővárosi képviselő. 

Van ennél súlyosabb közérdek

Varga Attila egy egy évvel korábban azt mondta: elképzelhető, hogy hiba volt, de tudomása szerint a Hunyadi utcában élőkkel előzőleg nem egyeztettek. 

Mint fogalmazott: „Viszont annyiban azért tennék hozzá gondolatot, és most ezt értsék jól és nem támadó szándékkal mondom, hogy ebben az esetben ezt nem is szükséges megtenni. Hiszen bárhol az országban –ha van ehhez hasonló szituáció –, akár a körúton, akár az Üllői úton voltak hasonló beavatkozások, 

ott sem egyeztettek a kereskedőkkel, nem egyeztettek a társasházban élő rengeteg emberrel, hiszen van egy olyan közérdek, ami ennél súlyosabb”.

Nyitókép: Facebook

 

 

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. szeptember 17. 13:02
https://parbeszedmagyarorszagert.hu/kepviselo/varga-attila "Kispesti képviselőként is a lakóközösségek egymásra figyelő, segítő hétköznapjait támogatja" Korábban molnár volt, aztán küzdősportot oktatott gyerekeknek. Szakember. Egyszer fogná már fel ez a sok agyhalott, hogy képviselőnek lettek megválasztva, nem életmód gurunak vagy társadalomátépítőnek.
nemecsek-3
2023. szeptember 17. 12:18
Biztos többen emlékeznek arra az elhíresült szadeszes lózungra, hogy a mocsár lecsapolásáról nem a békákat kell megkérdezni. Szadesz élt, él de jó lenne már ha nem fogna élni
KBA98
2023. szeptember 17. 12:00
Senkinél nincs egyetlen szívlapát sem?
zakar zoltán béla
2023. szeptember 17. 11:31
Nehidd El tegnap 21:49, amit idéztél, azt mutatja, hogy az idézett ÚR nem ura az agyának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!