Eltitkolják az akkumulátorgyár-baleseteket, mint Csernobilt

2023. július 28. 21:51

Nagyjából arra lehet számítani, hogy Csernobilhoz hasonlóan kezelik majd őket.

2023. július 28. 21:51
Nyitókép: MARTIN SCHUTT / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Nagyjából arra lehet számítani, hogy Csernobilhoz hasonlóan kezelik majd Magyarországon az akkumulátorgyárak baleseteit, minden jel erre utal. Ez azonban azért veszélyes, mert a légtérbe is kerülhetnek mérgező anyagok egy-egy baleset során, ami nemcsak az üzemben dolgozókat veszélyezteti, hanem a közelben élőket is. Ettól válik valódivá a Csernobil-szindróma.

Szijjártó saját zsenialitásának tulajdonítja, hogy ezeket a mérgező kínai és koreai gyárakat nem a nagy nyugati országok szerzik meg, hanem Magyarország. Ez azonban nem Szijjártó zseinialitása, hanem ezeknek az üzemeknek az alacsony biztonsági besorolása miatt van így. Nyugaton nem kérnek belőlük, ezért rásóznak mindent Szijjártóra, aki kínai mintára már tervteljesítésen dolgozik. Nyugaton is működnek és indulnak új akkumulátorgyárak az elektromos autókhoz, de azok nem kínai gyárak, s nem a kínaiak és a koreaiak biztonsági előírásai szerint dolgoznak.

Akkor bízunk meg Orbán és Szijjártó ígéreteiben, ha nemcsak a távoli keleti országrészekbe telepítenek akkumulátorgyárat, hanem Felcsútra is, a futballpálya és Orbán házának közelébe.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MARTIN SCHUTT / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. július 30. 17:05
Valahogy erőtlen ez az írás, bár Csernobil mellé nehéz lett volna belerakni egy náci szálat. Esetleg meg lehetett volna említeni, hogy Hitler kocsijában is volt akkumulátor.
omega
2023. július 30. 12:29
Miért kell ezt az aljas hazaáruló szarcsimbókot szemlézni?
B_kanya
2023. július 30. 08:34
"T. Péter B_kanya 2023. július 29. 22:19 Te nem szoktad elolvasni, amit belinkelsz?" Majd tépetike kifelejti ezt a részt: "A tajvani ProLogium, a kínai Envision AESC, valamint a Renault a Verkorral partnerségben szintén gigagyárakat tervez a régióban."
linkeloe
2023. július 29. 14:53
Annyira szórakoztató ez a balfasz!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!