A magyarok vágynak a szabadságra és tisztelik a hőseiket

2023. július 17. 07:34

A magyar szerzők és illusztrátorok, akik arra tanítanak minket, hogy „meseország mindenkié”, hősök.

2023. július 17. 07:34
null
David Pressman
David Pressman
USA Nagykövetsége

„A szabadságharcosok országában gyűltünk ma össze: ott, ahol hősök szálltak szembe a vasfüggönnyel, amikor mások ezt nem tették meg; ahol költők az erkölcsi tisztaságot használták az önteltség akadályainak felszámolására; ahol aktivisták falakat bontottak le, amelyek elválasztották a nyugatot a kelettől, a szabadságot az elnyomástól, a méltóságot a félelemtől.    

A magyarok, akárcsak az amerikaiak, vágynak a szabadságra és tisztelik a hőseiket. 

Minden szabadságról szóló történetnek megvannak a maga hősei – de a hősök sokfélék. Nem tűnnek mindig óriásoknak; nem feltétlenül néznek ki úgy, mint Kossuth, vagy nem úgy olvasnak fel, mint Petőfi. Lehetnek ismeretlenek, hétköznapiak. Magyar szerzők és illusztrátorok, akik arra tanítanak minket, hogy “meseország mindenkié”. A könyvesbolt-tulajdonos, aki ezt a mesét elérhetővé teszi – mindenki számára. A magyar szülők és leendő szülők, akik családot építenek és védelmezik azt a politikai támadásokkal szemben. Azok a magyarok, akik közül sokan itt is vannak ma, és akik továbbra is eltántoríthatatlanul mutatják meg történeteiket, családjaikat és szeretetüket, hogy ezzel előmozdítsák minden magyar ember emberi jogait. Hétköznapi hősök, akik minden magyar ember jogainak előmozdításán dolgoznak; hétköznapi hősök, akiknek a történetei túl gyakran maradnak elrejtve. ”

Amerikai kerti partit csapott David Pressman, mert véget ért a Pride-hónap - Mandiner

Mindenki eljött, Steiner Kristóftól, Lakatos Márkon át, Pottyondy Edináig.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vladiszláb
2023. augusztus 04. 07:20
Szégyen a külügyre nézve, hogy ennek a pedofil ratyinak beutazási engedélyt adtak.
Palatin
2023. július 20. 17:54
Egy meleg amerikai nagykövet, egészen biztosan nem a melegséget értékeli fel, hanem a nagykövetség intézményét értékeli le.
Palatin
2023. július 20. 17:48
Pressman két pelenkacsere között nyilatkozik a magyar kultúráról.... Brrrrrr.......
papalimapapa
2023. július 19. 14:55
Mennyé haza buzi! Ne itt verd a nyálad!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!