A király maga jelentette be, hogy meztelen

2017. október 23. 21:40

Durva ötlet a mindenkori parlamenti ellenzéket a nemzethalállal azonosítani, ez a legkevésbé sem illik a polgári demokráciák logikájába.

2017. október 23. 21:40
Magyari Péter

„Szintén durva ötlet a mindenkori parlamenti ellenzéket a nemzethalállal azonosítani, ez a legkevésbé sem illik a polgári demokráciák logikájába, bár már 2013. október 23-án ugyanígy elmondta, mint most, hogy a következő választás a világ megmaradásáért vívott apokaliptikus küzdelem lesz. Ezúttal a Csillagok háborúja mitológiáját keverte ide, amikor úgy fogalmazott, hogy »Sose becsüljük le a sötét oldal erejét«. A fordulatot a Star Wars Bölcsességek című idézetgyűjtemény inspirálhatta. Beszédének ez a fordulata már jelezte, hogy lesz minőségi ugrás a korábbi szólamokhoz képest.

Azt is már végighallgattuk Orbán Viktortól több ízben – például pontosan egy évvel ezelőtt – hogy létezik egy világraszóló titkos összeesküvés a spekuláns globalizált nagytőke és a brüsszeli bürokraták között, hogy kevert népességet hozzanak létre Európában. Akkor a népesség hígításáról beszélt, most úgy mondta, hogy »egyenállagúvá akarják gyúrni« az embereket. Alig egy héttel azután, hogy Brüsszelben végigülte az Európai Tanácsnak azt az ülését, ahol a migráció ügyében európai kollégáival úgy döntöttek, hogy sokkal többet kell költeni a határok megvédésére, és szóba se hozták a betelepítési kvótákat. A szöveg idén is durván paranoiás hergelésnek hangzott, de még mindig hiányzott egy minőségi újdonság.

Az egyik ilyen minőségi újdonság volt, hogy a Mos-OI nevű szkinhedzenekartól merített egy fordulatot. Amikor azt mondta, hogy »Közép-Európa az utolsó migránsmentes övezet«, akkor felidézte sokakban a Cigánymentes övezet című számot, ami talán a magyar poptörténelem legdurvábban rasszista terméke. Orbán ravaszul figyelmeztetett később a beszédében, hogy aki meg akarja védeni a nemzeti kultúrát, azt lerasszistázzák meg lenácizzák, mintegy előre ellehetetlenítve, hogy szavait érdemben értékelni lehessen.”

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
br-o
2017. október 25. 10:38
Ejj, valaki de alaposan ismeri a Mos-OI zenekar életművét! XD
Szerintem
2017. október 25. 09:15
"Durva ötlet a mindenkori parlamenti ellenzéket a nemzethalállal azonosítani" Durva igen, de ez csak csak egy alaptalan ötlet? Nem, mert az csak a parlamenti ellenzéken saját magán múlik, hogy mivel azonosul. Ha beáll a népeket, nemzeteket eltörölni akarók mögé, mellé , akkor a nemzethalállal saját maguk azonosítják magukat.
brabant89
2017. október 25. 08:23
Azt hiazem, hogy a legtöbb fideszbirkának ez magas, mint tyúknak az ábécé. Fiúk, ti csak olvassatok Aristot, az a ti szintetek.
héttörpe
2017. október 24. 21:48
egyébiránt végigolvastam ezt a firkálmányt, Arrafelé ez a szint? Nyelvtanilag kerékbetört, tartalmilag kínkeserves összefüggéstelenség az egész, minden a betűbe b betű belemagyarázása. Én sem írok különösebben jól, de nem is hívom magam újságírónak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!