Megvannak az idei Oscar-esélyes magyar filmek

2017. augusztus 07. 11:52

Mintegy húsz alkotásból választhat idén a hazai Oscar-nevezésről döntő szakmai bizottság – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap augusztus 7-én.

2017. augusztus 07. 11:52

Idén húsz alkotás közül választhatja ki a Magyar Nemzeti Filmalap azt az alkotást, ami hazánkat képviselheti az Oscar-gálán. A magyar Oscar-nevezésről döntő testületben a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának tagjai – Havas Ágnes, a Filmalap vezérigazgatója, Kálmán András forgalmazási szakember, Kovács András Bálint egyetemi oktató és Andy Vajna filmügyi kormánybiztos – mellett Divinyi Réka forgatókönyvíró, Goda Krisztina rendező és Sándor Pál producer vesz részt idén. A héttagú grémium szeptemberben dönt a magyar Oscar-nevezésről. 

Elbírálandó mű többek között Herendi Gábor Kincsem című romantikus kalandfilmje, Mundruczó Kornél Jupiter holdja című alkotása, Török Ferenc 1945 című drámája és Enyedi Ildikó Testről és lélekről című Arany Medve-díjas filmje is.

A filmvilág vitathatatlanul legnagyobb presztízsű megmérettetésén az országok hivatalos nevezéseiből az amerikai filmakadémia képviselői választják ki január elején azt az öt játékfilmet, ami közül a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díj nyertese kikerül. A jelöltek listáját január 23-án hozzák nyilvánosságra, az Oscar-gála pedig március 4-én lesz Los Angeles-ben – olvasható a közleményben.

(MTI)

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. augusztus 07. 21:43
Megvannak a kihúzásra esélyes e heti lottószámok is. 18, 52, 63, 71, 82.
zakar zoltán béla
2017. augusztus 07. 20:42
nemérdekel
dreamhunter
2017. augusztus 07. 17:33
Humor?Irónia?Mindenképp, a bokamagasságot nem éri el!
smarton
2017. augusztus 07. 17:33
"A héttagú grémium szeptemberben dönt a magyar Oscar-nevezésről. " Nagyszerű. A 7-ből 6 biztosan alombéli. Ők tudják, mi a dörgés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!